Muistin heikkeneminen ja muistikatkot voivat olla merkkejä alkavasta muistisairaudesta. Kuitenkin on hyvä tietää, että osa muistihäiriöistä ei liity muistisairauteen ja voidaan hoitaa. Ajoissa havaitun muistisairauden etenemistä voidaan hidastaa: on tärkeää, että kaikki muistihäiriöt tutkitaan viivytyksettä.

Muistihoitajan vastaanotolle kannattaa varata aika, jos on huolissaan omasta tai läheisensä muistin heikentymisestä. Kolmasosalla yli 65-vuotiaista ihmisistä on muistioireita, mutta aina syynä ei ole muistisairaus. Mitä varhaisemmassa vaiheessa ongelmiin puututaan, sitä parempia ovat hoitotulokset. On tärkeää, että muistitutkimuksiin hakeudutaan ajoissa, koska osa muistihäiriöistä voidaan hoitaa ja havaitun muistisairauden etenemistä voidaan hidastaa.

Muistihoitajan vastaanotolla saat neuvoja, ohjausta ja opastusta muistihäiriöön tai muistisairauksiin liittyvissä asioissa. Muistihoitajan tehtäviin kuuluuvat erilaisten muistitestien ja toimintakykyarvioiden tekeminen, näiden tavoitteena on muistisairauksien varhainen tunnistaminen ja jatkotutkimuksiin ohjaus sekä myöskin seuranta muistisairauden diagnoosin jälkeen.

Muistihoitajan palvelut ovat saatavilla seuraavilla alueilla: Forssa, Huittinen
Forssa
050 3393 045

Muistihoitajan vastaanotto
38,00 € / 30 min
57,00 € / 45 min
76,00 € / 60 min

Huittinen
050 4988 946

Muistihoitajan vastaanotto
38,00 € / 30 min
57,00 € / 45 min
76,00 € / 60 min

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle

Nimi *

Puhelinnumero *