Mitä ihmettä tapahtuu Huittisissa?

posted in: Huittinen | 0

Viime vuonna Sortsolle tehtiin tarjous, josta ei voinut kieltäytyä. Huittisissa paikallisella liikemiehellä ja rakennuttajalla Pentti Setälällä oli suunnitteilla hanke, johon osana tarvittiin palvelukeskus ja siihen palveluntuottajaa. Palvelukeskus oli suunniteltu rakennettavien senioritalojen väliin. Senioritalojen asukkaiden lisäksi erilaisia siivous-, hoiva- ja ravintolapalveluja ajateltiin tarjottavan koko Huittisten alueelle. Vaikka pk-yritykselle ajatus tuntui ensin suureelliselta, päätettiin uskaltaa osallistua rakennushankkeeseen oman palvelukeskuksen hankkimiseksi.

viialanhovi_rendausrajattu
Mallinnuskuva Huittisiin valmistuvasta palvelukeskuksesta.

Investointeihin liittyy aina riski. Pahimmillaan riskinotto voi koitua kohtaloksikin. Sortson jäsenillä ja henkilökunnalla ei ole mökkirakentamisen lisäksi juurikaan kokemusta rakentamisesta. Erilaisten liiketoiminta-ajatusten yhteensovittaminen rakennukseen ja palvelujen käyttäjien tarpeisiin ei ole myöskään helppoa. Talous on luonnollisesti tiukilla. Yhteiskunnallisena yrityksenä koemme kuitenkin velvollisuudeksemme yrittää tuottaa tärkeitä palveluita. Tätähän yrityksiltä odotetaan.

Rakennukseen on tulossa yleinen ravintola, jonka painopiste on lounasruokailussa; muukin toiminta tulee tietenkin kysymykseen. Toisen osan muodostaa hoiva- ja siivouspalvelut. Tiloissa on mm. huone päivätoimintaa varten, huone lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanottoa varten senioritalon asukkaille sekä toimistotilat erilaisten palvelujen pyörittämiseen Huittisten alueella.

Erityisen mukavaa on ollut Huittisten kaupungin ja asukkaiden, liikemies Setälän, rakentajan, terveysviranomaisten ym. paikkakuntalaisten positiivinen suhtautuminen ”ulkopuolisen” yrityksen tuloon Huittisiin. On tullut tunne siitä, että on mahdollisuus onnistua. Ainahan näin ei ole, vaan usein pidetään uutta yrittäjää jotenkin tunkeutujana, vaikka tarkoitus on tuottaa uusia palveluita ja luoda työpaikkoja paikallisille.

Liiketoimintasuunnitelma on vielä hiukan kesken, rekrytoinnit suorittamatta, rakentaminen meneillään ja monet yksityiskohdat hiomatta. Sortso tulee pitämään myös nimikilpailun ravintolalle Huittisissa ja somessa. Kerron ensi vuonna tarkemmin konseptista ja hankkeen edistymisestä. Juoni tiivistyy ja avajaiset pidettäneen elokuussa 2017.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *