Henkilökohtainen avustaja

Tarjoamme henkilökohtaisen avustajan palveluita lyhytaikaiseen ja pidempiaikaiseen tarpeeseen. Henkilökohtaisen avun tarkoitus on auttaa vaikeasti sairasta tai vaikeavammaista henkilöä omien valintojensa toteuttamisessa kotona ja kodin ulkopuolella.

Tukea voi tarvita esimerkiksi:

  • päivittäisissä toimissa
  • työssä ja opiskelussa
  • harrastuksissa
  • yhteiskunnallisessa osallistumisessa
  • sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämisessä

Henkilökohtaisessa avustuksessa kunnioitamme itsemääräämisoikeutta ja yksilöllisyyttä. Meille avustajan pysyvyys on tärkeää. Saman tutun avustajan kanssa toimet sujuvat luontevasti.

Mitä avustus on?

Henkilökohtainen apu on vammaispalvelulain mukaista palvelua ja toisen ihmisen antamaa avustusta. Henkilökohtainen avustus kohdistuu kotona ja kodin ulkopuolella toimiin, jotka henkilö tekisi itse, mutta ei niistä vamman tai sairauden vuoksi selviä.

Järjestämistavasta päätettäessä on aina otettava huomioon vaikeavammaisen henkilön mielipiteet ja toivomukset sekä hänen palvelusuunnitelmassaan määritelty yksilöllinen avun tarve ja elämäntilanne kokonaisuudessaan. Henkilökohtainen apu on vaikeavammaiselle ilmaista. Palvelun voi ostaa kunnan antamalla palvelusetelillä tai siihen voi saada kunnalta maksusitoumuksen.

Henkilökohtaista apua haetaan oman kotikunnan sosiaalitoimistosta vapaamuotoisella hakemuksella. Kunnissa on vammaispalvelujen ohjaajia, jotka neuvovat hakemuksen tekemisessä.

Henkilökohtainen avustus on saatavilla seuraavilla alueilla:
Pääkaupunkiseutu, Kokkola, Forssa, Huittinen
Pääkaupunkiseutu
030 670 5252

alk. 28,45 € / h
Avaa hinnasto

Kokkola
040 7522 928

alk. 28,45 € / h
Avaa hinnasto

Forssa
050 3393 045

alk. 28,45 € / h
Avaa hinnasto

Huittinen
050 4988 946

alk. 28,45 € / h
Avaa hinnasto

Jätä yhteystietosi, soitamme sinulle

Nimi *

Puhelinnumero *